RELEASE 2018 Mod v1.0

Tema en 'MODS' iniciado por kedy89, 18 de Agosto de 2018.

  1. Aero_Rush

    Aero_Rush Piloto Formula 3 Registrado

    Registrado:
    13 de Abril de 2019
    Mensajes:
    3
    Me Gusta recibidos:
    0
    Todo sigue igual
     
  2. haythem

    haythem Piloto World Series Registrado

    Registrado:
    25 de Octubre de 2017
    Mensajes:
    16
    Me Gusta recibidos:
    0
    ¿Cómo podría insertar una captura de pantalla aquí? Hice clic en el botón de imagen pero pide una URL pero tengo la imagen en mi escritorio
     
  3. Aero_Rush

    Aero_Rush Piloto Formula 3 Registrado

    Registrado:
    13 de Abril de 2019
    Mensajes:
    3
    Me Gusta recibidos:
    0
    Pureba a arrastrar la imagen.
     
  4. haythem

    haythem Piloto World Series Registrado

    Registrado:
    25 de Octubre de 2017
    Mensajes:
    16
    Me Gusta recibidos:
    0
    J'ai fait ça et ça ne marchera pas
     
  5. Arnage

    Arnage Piloto Formula 3 Registrado

    Registrado:
    24 de Mayo de 2016
    Mensajes:
    8
    Me Gusta recibidos:
    1
    Hey.

    Please help me. I do not know what to do with these files:
    F1 2018 part1.cuh
    F1 2018 part2.cmu
    F1 2018 update 1.cmu
    where to put them?

    I have installed and working MOD2016

    Can I put this mod so that the mod of 2016 will stay and work?
     
  6. Arnage

    Arnage Piloto Formula 3 Registrado

    Registrado:
    24 de Mayo de 2016
    Mensajes:
    8
    Me Gusta recibidos:
    1
    here is the folder with the mod 2016:
    [​IMG]
    [​IMG]
     
    A rodolfferrari le gusta esto.
  7. jcaranti

    jcaranti Piloto F1 Miembro del equipo Administrador

    Registrado:
    8 de Junio de 2011
    Mensajes:
    328
    Me Gusta recibidos:
    178
    Those files are for CSM only.
    You need to install Zaz tools.
    Inside CSM their is a feature to install the mod selecting the files you downloaded.
     
    A rodolfferrari y pippo46 les gusta esto.
  8. pippo46

    pippo46 Piloto GP2 Registrado

    Registrado:
    18 de Octubre de 2011
    Mensajes:
    83
    Me Gusta recibidos:
    20
    hi guys,

    I had to re-install everything as for some reason GP4 would not run.

    This time the issue I am facing is with the graphics....

    My monitor is a 27" monitor with resolution 1920x1080. My graphics card is an Nvidia GeForce GTX 1050 Ti

    I am uploading the screenshots which show the poor graphics I am having , together with the unwanted shadows of the other cars in the race.

    I am also uploading screenshots to show my settings, inside the game GP4, & also settings through ZaZ Tools, CSM The Mod configurables.

    Someone suggested to check/change the settings in 'f1graphics.cfg' , I tried as he suggested, circled in red, but did not see any change, perhaps I misunderstood him, myself being a rookie in installation stuff....;

    Let me try upload the screenshots;

    1:- Shadows behind the other cars as seen below, & very unclear graphics, not so sharp graphics.

    Por favor, inicie sesión o regístrese para ver los enlaces.


    2:- extreme jagged & not fine outlines & unclear graphics, as seen below.

    Por favor, inicie sesión o regístrese para ver los enlaces.


    3:- Extreme shadows behind the other cars as seen below.

    Por favor, inicie sesión o regístrese para ver los enlaces.


    4:- Graphics settings inside the GP4 game, not sure what to select here as resolution (my monitor is 27" with a max resolution of 1920 x 1080)

    Por favor, inicie sesión o regístrese para ver los enlaces.


    5:- ZaZ Tools CSM Graphics settings through 'The Mod Configurables' - what resolution should I select here?

    Por favor, inicie sesión o regístrese para ver los enlaces.

    6:- This is the "f1graphics.cfg" notepad file. The original settings circled in red were as follows '1024 x 768' & ' 800 x 600' . I changed both to my monitor resolution to read a resolution of '1920 x 1080'. So again, I am not sure if I did the correct tweaking here, or I should not have edit the settings here in the first place.

    Por favor, inicie sesión o regístrese para ver los enlaces.

    Appreciate your kind expertise please.

    Thanks in advance

    Ja
     
    Última edición: 15 de Junio de 2019
    A rodolfferrari le gusta esto.
  9. phantaman

    phantaman Campeon del Mundo F1 Miembro del equipo Administrador Supporter VIP

    Registrado:
    20 de Agosto de 2011
    Mensajes:
    1.229
    Me Gusta recibidos:
    450
    1) so far as I know is the video driver .. in ATi Radeons this also occurs (here XfX R9 390x);

    2) you need to configure the video driver in the control panel of vga, in case it is nvidia, right? .. I did the same here because I did a small upgrade (I bought a R9 390x and a freesync monitor) about 15 days ago.

    3) 27º monitor? install the driver on windows too

    4) leave it in automatic .. run gp4.exe in the root folder of GP4, entering the game and make the custom modifications, exit gp4 saving the modifications. run gpxpatch, take a quick 3-lap run and quit saving ..

    5) it depends on the model and manufacturer of your monitor, the maximum horizontal and vertical frequency that it supports, right? I do not know what it is, I can not help it.

    6) do nothing ;)
     
    A rodolfferrari le gusta esto.
  10. jcaranti

    jcaranti Piloto F1 Miembro del equipo Administrador

    Registrado:
    8 de Junio de 2011
    Mensajes:
    328
    Me Gusta recibidos:
    178
    For 4 and maybe the other things that you want to improve for your GP4
    well i suggest a custom F1graphics.cfg and not using the settings from inside the game.
    You do that but changing the first line of the f1graphics.cfg change from 0 to 1 and save
    DO NOT DO SAVE AS.
     
    A rodolfferrari le gusta esto.
  11. pippo46

    pippo46 Piloto GP2 Registrado

    Registrado:
    18 de Octubre de 2011
    Mensajes:
    83
    Me Gusta recibidos:
    20
    Hola mi amigos,

    I'm back, but still not 100%......

    With regards to the above, I tried reading & understanding all of your kind suggestions & possible solutions....

    Either I did not understand or something did not function, as GP4 through ZaZ tools was not running! I am suspecting that I could have something wrong with the Windows registry... but myself being a 'roookie' in Computers, don't know how to fix this..... I even used CC Cleaner, which supposedly repaired some stuff... & mind you I do not 'play around' Windows settings or anything that has to do with the OS.....

    Anyway, so once AGAIN, I decided to uninstall everything, & installed GP4 + ZaZ Tools on a different partition.

    This WORKED.... so I do NOT have problems with the graphics or shadows anymore, so with regards to graphics, this was solved 'by itself' with this fresh installation on a different hard drive partition!!! Don't ask me, but it worked!!

    But......

    I started installing file after file.....

    Gp4
    The patches etc...

    ZaZ Tools...

    & started installing mods....

    starting by my favourite old CSM 2013 mod... & ALL worked FINE!

    I continued installing a Trackpack next, through ZaZ Tools TSM, & installed 2012 Trackpack,, again ALL worked fine!!!!!

    However, the time came to install CSM 2018 mod (I believe our dear friend phantaman was one of the main guys to upload this file on GP4 {co me if I am wrong}.... so 2018 mod was installed without problems.....

    BUT I could not find the 2018 trackpack, which I believe had come together with the 2018 mod by phantaman....

    I tried searching through CSM the mod configurables, where I could choose which trackpack I would like to use, but somehow this is not in the list!!!

    Am I doing something wrong?

    Should I uninstall the old 2012 Trackpack?

    Any suggestions please?

    Again thanks to all who suggested some solutions..... I'm close.. but yet so far...

    Gracias

    Ja
     
    A phantaman le gusta esto.
  12. jcaranti

    jcaranti Piloto F1 Miembro del equipo Administrador

    Registrado:
    8 de Junio de 2011
    Mensajes:
    328
    Me Gusta recibidos:
    178
    Was their a 2018 track pack?
    If i recall their was a 2016 tsm track pack of the 2016 CSM published here in Gp4forever by Phantaman :ok:
    Maybe thats what your looking for.
    If their is a 2018 track pack from anyone else than phantaman i would like to have a copy and would like to know who put it together and shared this without asking me because i am sure their is works of mine included.
     
    A phantaman le gusta esto.
  13. phantaman

    phantaman Campeon del Mundo F1 Miembro del equipo Administrador Supporter VIP

    Registrado:
    20 de Agosto de 2011
    Mensajes:
    1.229
    Me Gusta recibidos:
    450
    What is CSM 2018? There's nothing 2018 uploaded by me except a bunch of unfinished physics & performances that probably will not even be finished. :ok:
     
    A jcaranti le gusta esto.
  14. pippo46

    pippo46 Piloto GP2 Registrado

    Registrado:
    18 de Octubre de 2011
    Mensajes:
    83
    Me Gusta recibidos:
    20
    :cabezazos: OMG, how could I confuse myself & mix up kedy89 with phantaman ???:cabezazos:

    Apologies to both please, but perhaps what happened was, that when I had issues installing the mod, probably phantaman was one of the users who immediately replied to my posts...

    Apologies mi amigo....:cerveza:
     
    A phantaman le gusta esto.
  15. pippo46

    pippo46 Piloto GP2 Registrado

    Registrado:
    18 de Octubre de 2011
    Mensajes:
    83
    Me Gusta recibidos:
    20
    You are again correct jcaranti, yes again I confused the 2018 CSM mod with the 2016 TSM trackpack & yes I believe it was by phantaman (probably most of the stuff by you Jorge), what I do recall for sure is that in the CSM 'the Mod Configurables' there were 2 files to choose from the dropdown 2016a & 2016b!!!

    By any chance did these files come with any other mod, because I can't seem to find them in my GP4 files folder - or perhaps any link online from where I can search & download the 2016 trackpack please?

    Again apologies for the confusion, but believe me, when my own PC starts messing my head around, I'm worse than arookie driver!!

    Appreciate your kind support.....:birras 2:
    Gracias
     
  16. jcaranti

    jcaranti Piloto F1 Miembro del equipo Administrador

    Registrado:
    8 de Junio de 2011
    Mensajes:
    328
    Me Gusta recibidos:
    178
    Here is the link to the Mod and Track pack. :ok::cerveza:
     
  17. pippo46

    pippo46 Piloto GP2 Registrado

    Registrado:
    18 de Octubre de 2011
    Mensajes:
    83
    Me Gusta recibidos:
    20

    Ermmm excuse me jcaranti, did you post a hyperlink? for the trackpack?

    Appreciate if you could kindly re-post again, I could not click on any links for the trackpack...

    Gracias de nuevo amigo :cerveza:
     
  18. jcaranti

    jcaranti Piloto F1 Miembro del equipo Administrador

    Registrado:
    8 de Junio de 2011
    Mensajes:
    328
    Me Gusta recibidos:
    178
    I did post the link to the thread were to get it. I dont know what happend ...
    Here is the link of the thread again: Por favor, inicie sesión o regístrese para ver los enlaces.
     
  19. BlackGamer86

    BlackGamer86 Piloto World Series Registrado

    Registrado:
    20 de Marzo de 2018
    Mensajes:
    17
    Me Gusta recibidos:
    2
    For me the tyres doesnt work, the skins doesnt show properly
     
  20. phantaman

    phantaman Campeon del Mundo F1 Miembro del equipo Administrador Supporter VIP

    Registrado:
    20 de Agosto de 2011
    Mensajes:
    1.229
    Me Gusta recibidos:
    450
    well, put some screens of the problem to visualize and guide you.
     

Compartir esta página

  1. Este sitio usa cookies. Para continuar usando este sitio, se debe aceptar nuestro uso de cookies.